Ga terug
–+ servings
recept met varkenshaas

Recept met varkenshaas

Ontdek dit heerlijke recept met varkenshaas volgens chefstips. Eenvoudig te maken en perfect voor elke gelegenheid. Proef de smaak!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Marineringstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Cost: $15

Equipment

  • Ovenschaal
  • Pan
  • Thermometer
  • Aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 800 g Varkenshaas ongeveer
  • 2 el Olijfolie
  • 3 tenen Knoflook (fijngehakt)
  • 1 el Verse rozemarijn
  • 250 g Champignons (in plakjes)
  • 150 ml Room
  • 1 snufje Paprikapoeder (optioneel) voor extra kleur

Instructies

  • Meng olijfolie, knoflook, rozemarijn, zout en peper tot een pasta en smeer dit over de varkenshaas. Laat het minimaal 30 minuten marineren.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verhit een pan en bak de varkenshaas rondom mooi bruin. Plaats het daarna in een ovenschaal en laat het in de oven gaar worden.
  • Bak de champignons in de pan en voeg de room toe. Breng op smaak met zout en peper en roer tot de saus dikker wordt.
  • Voeg indien gewenst een klein beetje mosterd toe aan de saus voor extra smaak.

Notities

Marineer de varkenshaas indien mogelijk langer voor meer smaak. Let op de kerntemperatuur om te voorkomen dat het vlees te droog wordt. Restjes kunnen maximaal 2 dagen in de koelkast of tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden. Opwarmen kan het beste in de oven of pan.

Nutrition

Calories: 320kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 28g | Fat: 20g | Saturated Fat: 8g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 8g | Cholesterol: 90mg | Sodium: 350mg | Potassium: 600mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 150IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 40mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!