Ga terug
+ servings
recept met tonijn uit blik

Recept met tonijn uit blik

Ontdek waarom dit recept met tonijn uit blik een must-try is! Snel klaar binnen 15 minuten en vol gezonde smaken. Ideaal voor drukke dagen. Probeer het nu!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Rusttijd: 10 minuten
Totale tijd: 28 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Cost: $10

Equipment

  • Pan om de eieren te koken
  • Mengkom
  • Lepel
  • Mes

Ingrediënten

  • 1 blik Tonijn in water of olijfolie
  • 2 stuks Eieren, hardgekookt
  • 1 stuk Rode paprika, in kleine stukjes gesneden
  • 1 stuk Ui, fijngehakt
  • 2 el Mayonaise
  • 1 tl Mosterd
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 2 el Frisse peterselie om te garneren

Instructies

  • Kook de eieren hard (ongeveer 8 minuten) en laat ze afkoelen.
  • Snijd de paprika en ui in kleine stukjes.
  • Pel de eieren en snijd ze in kleine stukjes.
  • Giet de tonijn af en doe deze in een mengkom met mayonaise en mosterd.
  • Roer het mengsel goed door tot een romige massa.
  • Voeg de gehakte ui en paprika toe en meng voorzichtig.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Laat het mengsel even rusten in de koelkast.

Notities

Voeg een scheutje citroensap toe voor extra frisheid. Dit gerecht kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden. Serveer met crackers voor een chique effect of gebruik het als een verfrissende tapashap.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 22g | Fat: 16g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 4g | Monounsaturated Fat: 9g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 350mg | Potassium: 300mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 50mg | Calcium: 3mg | Iron: 5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!