Ga terug
+ servings
recept met schnitzel

Recept met schnitzel

Ontdek een heerlijk recept met schnitzel en breng Oostenrijkse charme naar je keuken. Simpel, snel en verrukkelijk, ideaal voor elke avond.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Cost: $15

Equipment

  • Koekenpan
  • Vleeshamer of steelpannetje
  • Diepe borden voor bloem, ei en paneermeel
  • Keukenpapier
  • Frituurvet of olie

Ingrediënten

  • 4 plakken Varkenshaas of kipfilet
  • 100 gram Bloem
  • 2 stuks Eieren
  • 100 gram Paneermeel
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 stuks Citroen (in partjes)
  • 1 liter Frituurvet of olie voor bakken

Instructies

  • Begin met het vlees dunner te slaan tot ongeveer 5 millimeter dik en bestrooi met zout en peper.
  • Klop de eieren los in een diep bord en zet bloem en paneermeel apart in twee schalen.
  • Haal elk stuk vlees door de bloem, daarna door het ei, en tot slot door het paneermeel terwijl je het paneermeel goed aandrukt.
  • Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gepaneerde plakken ongeveer 3-4 minuten per kant goudbruin.
  • Leg de schnitzels na het bakken op keukenpapier om overtollig vet op te vangen.

Notities

Gebruik versgemalen peper voor extra smaak. Je kunt variëren met de vleessoorten; kipfilet of tofu werkt ook goed. Bewaar overgebleven schnitzels in de koelkast, of vries ze in voor later gebruik. Serveer met een frisse salade of aardappelpuree en augurken voor een perfecte maaltijd!

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 25g | Fat: 15g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 600mg | Potassium: 450mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 30mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!