Ga terug
+ servings
recept met pasta en zalm

Recept met pasta en zalm

Geniet van een heerlijk recept met pasta en zalm vol smaak en eenvoud. Perfect voor elke avondmaaltijd. Probeer het vandaag nog.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Cost: 15

Equipment

  • Pan voor pasta
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Schaar voor het snijden van verse kruiden

Ingrediënten

  • 200 g Pasta (bijvoorbeeld penne of tagliatelle)
  • 200 g Verse zalmfilet
  • 1 teentje Knoflook (fijngehakt)
  • 150 ml Room of plantaardige alternatieven
  • 1 el Olijfolie
  • 1 citroen Citroen (sap en rasp)
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 handvol Frisse peterselie om te garneren

Instructies

  • Vul een grote pan met water en breng het aan de kook. Voeg een snufje zout toe en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd de zalm in kleine blokjes. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de zalm op middelhoog vuur tot hij lichtbruin en gaar is.
  • Voeg de fijngehakte knoflook toe aan de pan met zalm en bak kort mee. Giet de room erbij en laat de saus op laag vuur indikken. Pers de citroen uit en voeg het sap en rasp toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de pasta af en voeg deze toe aan de pan met de saus en zalm. Meng goed door elkaar en serveer met verse peterselie en extra citroenrasp.

Notities

Voeg geraspte Parmezaanse kaas toe voor een extra rijke smaak. Dit gerecht is ook heerlijk met groenten zoals spinazie of cherrytomaatjes. Bak ze samen met de zalm voor meer kleur en voedingswaarde. Restjes kunnen 2 dagen in de koelkast worden bewaard. Voeg een beetje melk of water toe tijdens het opwarmen om uitdrogen te voorkomen.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 30g | Fat: 18g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 400mg | Potassium: 700mg | Fiber: 3g | Sugar: 1g | Vitamin A: 250IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 60mg | Iron: 1.5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!