Vul een grote pan met water en breng het aan de kook. Voeg een snufje zout toe en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de zalm in kleine blokjes. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de zalm op middelhoog vuur tot hij lichtbruin en gaar is.
Voeg de fijngehakte knoflook toe aan de pan met zalm en bak kort mee. Giet de room erbij en laat de saus op laag vuur indikken. Pers de citroen uit en voeg het sap en rasp toe. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de pasta af en voeg deze toe aan de pan met de saus en zalm. Meng goed door elkaar en serveer met verse peterselie en extra citroenrasp.
Notities
Voeg geraspte Parmezaanse kaas toe voor een extra rijke smaak. Dit gerecht is ook heerlijk met groenten zoals spinazie of cherrytomaatjes. Bak ze samen met de zalm voor meer kleur en voedingswaarde. Restjes kunnen 2 dagen in de koelkast worden bewaard. Voeg een beetje melk of water toe tijdens het opwarmen om uitdrogen te voorkomen.