Ontdek waarom dit recept met paprika je nieuwe favoriet wordt! Een smaakvolle combinatie van zoete paprika en verse kruiden. Snel klaar in slechts 25 minuten. Probeer het nu!
Spoel de paprika's goed af onder koud water en droog ze met een schone keukenhanddoek.
Snijd de paprika's in dunne reepjes en de ui in fijne ringen.
Pers de knoflook en leg alles apart klaar.
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
Voeg de ui toe en bak deze tot hij glazig en lichtbruin is (ongeveer 3 minuten).
Voeg de knoflook toe en roer nog een minuut door.
Voeg de paprikareepjes bij de ui en knoflook en roer goed door.
Bak ze ongeveer 10 minuten op laag vuur totdat ze zacht zijn maar nog steeds knapperig.
Bestrooi met paprikapoeder en breng op smaak met zout en peper.
Voeg indien gewenst verse basilicum toe voor extra smaak.
Notities
Dit gerecht kan gemakkelijk worden aangepast met andere groenten zoals champignons of courgette. Probeer verschillende kleuren paprika te gebruiken voor een mooie presentatie. Restjes kunnen tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard of tot 6 maanden worden ingevroren.