Ga terug
+ servings
recept met mascarpone

Recept met mascarpone

Ontdek waarom dit recept met mascarpone een must-try is! Romig en veelzijdig voor desserts en hartige gerechten. Simpel en luxe. Probeer het vandaag!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grote kom
  • Garde of mixer
  • Bakvorm of dessertglazen
  • Snijplank en mes

Ingrediënten

  • 250 g Mascarpone
  • 100 g Suiker voor een zoetere versie
  • 2 stuks Eieren
  • 1 stuks Vanillestokje of een theelepel vanille-extract
  • 50 g Poedersuiker
  • 200 g Fruit naar keuze bijvoorbeeld aardbeien, frambozen of mango

Instructies

  • Meng de mascarpone, suiker en vanille in een grote kom tot een romige consistentie.
  • Splits de eieren en voeg de eidooiers één voor één toe aan het mengsel, goed roeren.
  • Was en snijd het fruit in kleine stukjes en meng het voorzichtig door de mascarponecrème.

Notities

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor een makkelijker mengproces. Gebruik verse vanille voor een intensere smaak en experimenteer met verschillende soorten fruit om je eigen twist aan het recept te geven. Bewaar restjes in een afgesloten container in de koelkast tot drie dagen en zorg dat deze goed bedekt zijn om uitdroging te voorkomen.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 5g | Fat: 20g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 50mg | Potassium: 150mg | Fiber: 1g | Sugar: 30g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 100mg | Iron: 0.5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!