Ga terug
–+ servings
recept met linzen

Recept met linzen

Ontdek mijn favoriete recept met linzen en waarom deze superfood je nieuwe keukenfavoriet wordt. Simpel, gezond en ontzettend lekker!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 180kcal
Cost: $8.00

Equipment

  • Grote pan
  • Houten lepel
  • Zeef
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten

  • 200 g Rode linzen
  • 1 stuks Ui (fijngehakt)
  • 2 tenen Knoflook (geperst)
  • 140 g Tomatenpuree
  • 500 ml Groentebouillon
  • 1 theelepel Komijnzaad
  • 1 theelepel Paprikapoeder
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Spoel de linzen grondig af onder koud water.
  • Zet een grote pan op het vuur en doe hier een scheutje olijfolie in.
  • Voeg de gehakte ui toe en laat deze goudbruin bakken.
  • Voeg de komijnzaadjes en paprikapoeder toe aan de gebakken ui en roer goed door.
  • Pers de knoflook erbij en bak kort tot het lekker ruikt.
  • Giet de groentebouillon bij de ui-kruidenmix en voeg de linzen toe.
  • Roer alles goed door elkaar en breng het geheel aan de kook.
  • Verlaag het vuur en laat het 20 minuten sudderen.

Notities

Voeg een klein scheutje citroensap toe vlak voor het serveren voor een frisse noot. Dit gerecht is goed te bewaren in de koelkast tot drie dagen in een luchtdichte container. U kunt het ook invriezen in porties voor langere bewaring. Probeer variaties zoals quinoa, kokosmelk, of toevoegingen van verse kruiden zoals peterselie of koriander voor extra smaak.

Nutrition

Calories: 180kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 10g | Fat: 3g | Saturated Fat: 0.5g | Sodium: 300mg | Potassium: 400mg | Fiber: 8g | Sugar: 3g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 4mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!