Ga terug
+ servings
recept met kipgehakt

Recept met kipgehakt

Ontdek dit heerlijke recept met kipgehakt vol smaak en gezonde ingrediënten. Perfect voor een snelle maaltijd onder de week. Probeer het nu.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Cost: 12

Equipment

  • Grote pan
  • Houten lepel
  • Schaar of mes voor groenten
  • Schaaltje voor kruiden

Ingrediënten

  • 500 g Kipgehakt
  • 1 stuk Ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes Knoflook (geperst)
  • 1 el Olijfolie
  • 1 stuk Rode paprika (in kleine stukjes)
  • 1 theelepel Paprikapoeder
  • naar smaak snufjes Zout
  • naar smaak snufjes Peper
  • naar smaak handvol Frisse kruiden zoals peterselie of koriander

Instructies

  • Verwarm de olijfolie in een grote pan.
  • Voeg de ui en knoflook toe en laat ze zachtjes bakken tot ze glazig zijn.
  • Voeg het kipgehakt toe aan de pan en bak het tot het volledig gaar is.
  • Breng het kipgehakt op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
  • Voeg de rode paprika en eventueel andere groenten toe en bak ze kort mee.
  • Laat alles nog even sudderen zodat de smaken goed samensmelten.

Notities

Gebruik verse kruiden in plaats van gedroogde voor een frissere smaak. Experimenteer met verschillende soorten pepers om de scherpte te variëren. Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast of vries ze in voor later gebruik. Dit gerecht is ook een perfecte lunchboxoptie, ideaal voor onderweg!

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 30g | Fat: 20g | Saturated Fat: 5g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 5g | Cholesterol: 90mg | Sodium: 400mg | Potassium: 470mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 4mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!