Ga terug
+ servings
recept met kikkererwten

Recept met kikkererwten

Ontdek waarom dit recept met kikkererwten mijn favoriet is geworden. Een heerlijke curry vol smaak en gezondheid. Perfect voor een snelle maaltijd. Proef het verschil vandaag nog.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal
Cost: 10

Equipment

  • Grote pan
  • Houten lepel
  • Keukenmes
  • Snijplank

Ingrediënten

  • 400 g Gekookte kikkererwten of 1 blik
  • 1 stuk Ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes Knoflook (geperst)
  • 1 stuk Courgette (in blokjes gesneden)
  • 1 el Currypoeder
  • 400 ml Kokosmelk
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 handvol Verse koriander om te garneren

Instructies

  • Bak de ui en knoflook in een grote pan tot de ui goudbruin wordt.
  • Voeg de courgetteblokjes toe en roerbak tot ze net zachter zijn.
  • Schep de kikkererwten erbij en strooi het currypoeder erover; roer goed door.
  • Voeg de kokosmelk toe en laat alles op laag vuur pruttelen.
  • Laat de curry ongeveer 15 minuten sudderen tot de saus dikker wordt; proef en voeg zout of peper toe.
  • Garneer met verse koriander voor een frisse touch.

Notities

Een klein scheutje citroensap aan het einde geeft de curry een frisse kick.
Gebruik vers koriander als garnering; het maakt een wereld van verschil.
Deze curry kan 1-2 dagen in de koelkast bewaard worden en is ook prima in te vriezen.
Experimenteer met andere groenten zoals aubergine of paprika voor variatie.

Nutrition

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 10g | Fat: 10g | Saturated Fat: 5g | Sodium: 200mg | Potassium: 600mg | Fiber: 10g | Sugar: 5g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 50mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!