Ga terug
+ servings
recept met gebakken aardappelen

Recept met gebakken aardappelen

Ontdek dit heerlijke recept met gebakken aardappelen, perfect voor elke dag of feestelijke gelegenheden. Simpel, snel en onweerstaanbaar lekker. Probeer het vandaag.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 200kcal
Cost: $8

Equipment

  • Braadpan of koekenpan
  • Scherp mes of mandoline om de aardappelen te snijden
  • Houten lepel om te roeren

Ingrediënten

  • 500 g Krielaardappelen (of andere vastkokende aardappelen)
  • 2 el Olijfolie (of boter naar keuze)
  • 1 tl Paprikapoeder
  • naar smaak Zout en peper
  • 1 Ui, fijngehakt
  • 2 tenen Knoflook, fijngehakt
  • naar wens Frisse peterselie om te garneren

Instructies

  • Schil en snijd de aardappelen in plakjes.
  • Laat de gesneden aardappelen uitlekken in een vergiet om overtollig vocht kwijt te raken.
  • Verhit de olie of boter in een grote pan of braadpan.
  • Voeg de aardappelen toe en bak ze op middelhoog vuur, roer regelmatig.
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak totdat de ui glazig is.
  • Bestrooi alles met paprikapoeder, zout en peper en meng goed.
  • Bak de aardappelen de laatste minuten op hoog vuur voor extra knapperigheid.

Notities

Gebruik altijd vastkokende aardappelen voor het beste resultaat. Laat de aardappelen niet te dik snijden; dunne plakjes worden beter knapperig. Experimenteer met kruiden zoals rozemarijn of tijm voor extra pit. Restjes kunnen in een afgesloten doosje tot 2 dagen in de koelkast bewaard worden en kunnen opnieuw verwarmd worden in de oven of in een pan.

Nutrition

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 36g | Protein: 3g | Fat: 6g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 250mg | Potassium: 500mg | Fiber: 4g | Sugar: 1g | Vitamin A: 1IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 2mg | Iron: 6mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!