Ontdek dit heerlijke recept met gebakken aardappelen, perfect voor elke dag of feestelijke gelegenheden. Simpel, snel en onweerstaanbaar lekker. Probeer het vandaag.
Scherp mes of mandoline om de aardappelen te snijden
Houten lepel om te roeren
Ingrediënten
500gKrielaardappelen (of andere vastkokende aardappelen)
2elOlijfolie (of boter naar keuze)
1tlPaprikapoeder
naar smaakZout en peper
1Ui, fijngehakt
2tenenKnoflook, fijngehakt
naar wensFrisse peterselie om te garneren
Instructies
Schil en snijd de aardappelen in plakjes.
Laat de gesneden aardappelen uitlekken in een vergiet om overtollig vocht kwijt te raken.
Verhit de olie of boter in een grote pan of braadpan.
Voeg de aardappelen toe en bak ze op middelhoog vuur, roer regelmatig.
Voeg de ui en knoflook toe en bak totdat de ui glazig is.
Bestrooi alles met paprikapoeder, zout en peper en meng goed.
Bak de aardappelen de laatste minuten op hoog vuur voor extra knapperigheid.
Notities
Gebruik altijd vastkokende aardappelen voor het beste resultaat. Laat de aardappelen niet te dik snijden; dunne plakjes worden beter knapperig. Experimenteer met kruiden zoals rozemarijn of tijm voor extra pit. Restjes kunnen in een afgesloten doosje tot 2 dagen in de koelkast bewaard worden en kunnen opnieuw verwarmd worden in de oven of in een pan.