300gTomaten (bij voorkeur heirloom of cherrytomaten)
basilicumtakkenVerse basilicum
30mlExtra vierge olijfolie
1snufjePeper
1snufjeZout
100gRucola (optioneel)
200gGegrilde groenten (optioneel)zoals courgette, aubergine en paprika
1elHoning (optioneel)
Instructies
Haal de burrata minimaal 30 minuten voor het serveren uit de koelkast.
Snijd de tomaten in plakken of partjes en leg deze op een serveerschaal.
Leg de burrata in het midden van de tomaten.
Besprenkel met extra vierge olijfolie, peper en zout naar smaak.
Voeg verse basilicum toe rondom de burrata.
Serve de burrata met optionele ingrediënten zoals rucola, gegrilde groenten of een druppel honing.
Notities
Voor de beste smaak, serveer de burrata op kamertemperatuur. Experimenteer met verschillende toppings zoals gegrilde groenten of een druppel honing voor een zoete twist. Burrata kan niet bewaard worden en is het beste vers binnen 2-3 dagen na aankoop te gebruiken.