Ga terug
+ servings
recept met burrata

Recept met burrata

Ontdek een heerlijk recept met burrata en verras je gasten met deze romige Italiaanse kaas. Perfect voor elke maaltijd!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Temperatuur Tijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 2 personen
Calories: 305kcal
Cost: $10

Equipment

  • Snijplank
  • Mes
  • Serveerschaal

Ingrediënten

  • 1 bol Burrata
  • 300 g Tomaten (bij voorkeur heirloom of cherrytomaten)
  • basilicum takken Verse basilicum
  • 30 ml Extra vierge olijfolie
  • 1 snufje Peper
  • 1 snufje Zout
  • 100 g Rucola (optioneel)
  • 200 g Gegrilde groenten (optioneel) zoals courgette, aubergine en paprika
  • 1 el Honing (optioneel)

Instructies

  • Haal de burrata minimaal 30 minuten voor het serveren uit de koelkast.
  • Snijd de tomaten in plakken of partjes en leg deze op een serveerschaal.
  • Leg de burrata in het midden van de tomaten.
  • Besprenkel met extra vierge olijfolie, peper en zout naar smaak.
  • Voeg verse basilicum toe rondom de burrata.
  • Serve de burrata met optionele ingrediënten zoals rucola, gegrilde groenten of een druppel honing.

Notities

Voor de beste smaak, serveer de burrata op kamertemperatuur. Experimenteer met verschillende toppings zoals gegrilde groenten of een druppel honing voor een zoete twist. Burrata kan niet bewaard worden en is het beste vers binnen 2-3 dagen na aankoop te gebruiken.

Nutrition

Calories: 305kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 19g | Fat: 23g | Saturated Fat: 12g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 9g | Cholesterol: 45mg | Sodium: 240mg | Potassium: 300mg | Fiber: 1g | Sugar: 3g | Vitamin A: 25IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 20mg | Iron: 6mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!