Ga terug
+ servings
recept met boontjes

Recept met boontjes

Ontdek waarom recepten met boontjes zo gezond en veelzijdig zijn. Leer eenvoudige bonenrecepten maken en verrijk je maaltijden met deze superingrediënten.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 150kcal
Cost: $5

Equipment

  • Pan
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten

  • 1 blik Bonen (of gedroogde bonen als je daarvoor kiest)
  • 1 stuk Ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes Knoflook (geperst)
  • 1 scheutje Olijfolie
  • naar smaak Kruiden (zoals oregano, paprikapoeder of komijn)
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper
  • 1 scheutje Tomatensaus of bouillon (voor extra smaak)

Instructies

  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook glazig.
  • Voeg de bonen toe en roer goed door.
  • Voeg bouillon of tomatensaus toe voor extra smaak.
  • Kruid naar smaak met oregano, komijn of paprikapoeder, en voeg zout en peper toe.
  • Laat alles samen een paar minuten sudderen en proef regelmatig.

Notities

Variaties met boontjes zijn eindeloos. Probeer verschillende kruiden en groenten toe te voegen voor extra smaak. Gebruik droge bonen door ze minimaal 8 uur te weken voor gebruik. Overgebleven boontjes kunnen tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard. Als je ze wilt invriezen, zorg dan dat ze goed in een vriesbestendige zak of bak zijn verpakt.

Nutrition

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 8g | Fat: 4g | Saturated Fat: 0.5g | Sodium: 300mg | Potassium: 500mg | Fiber: 6g | Sugar: 2g | Vitamin A: 2IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 5mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!