Ontdek waarom recepten met boontjes zo gezond en veelzijdig zijn. Leer eenvoudige bonenrecepten maken en verrijk je maaltijden met deze superingrediënten.
1blikBonen (of gedroogde bonen als je daarvoor kiest)
1stukUi (fijngehakt)
2teentjesKnoflook (geperst)
1scheutjeOlijfolie
naar smaakKruiden (zoals oregano, paprikapoeder of komijn)
naar smaakZout
naar smaakPeper
1scheutjeTomatensaus of bouillon (voor extra smaak)
Instructies
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook glazig.
Voeg de bonen toe en roer goed door.
Voeg bouillon of tomatensaus toe voor extra smaak.
Kruid naar smaak met oregano, komijn of paprikapoeder, en voeg zout en peper toe.
Laat alles samen een paar minuten sudderen en proef regelmatig.
Notities
Variaties met boontjes zijn eindeloos. Probeer verschillende kruiden en groenten toe te voegen voor extra smaak. Gebruik droge bonen door ze minimaal 8 uur te weken voor gebruik. Overgebleven boontjes kunnen tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard. Als je ze wilt invriezen, zorg dan dat ze goed in een vriesbestendige zak of bak zijn verpakt.