Ga terug
+ servings
recept linzen

Recept Linzen

Ontdek het ultieme recept linzen voor een gezonde en smaakvolle maaltijd. Volg onze eenvoudige stappen en geniet van versheid en flexibiliteit in de keuken. Proef de superfood voordelen vandaag nog.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote pan
  • Houten lepel
  • Messenblok

Ingrediënten

  • 200 g Linzen (bruin, groen of rood)
  • 1 stuk Ui, fijngehakt
  • 2 tenen Knoflook, geperst
  • 1 stuk Wortel, in kleine stukjes
  • 1 blikje Tomatenpuree
  • 500 ml Groentebouillon
  • 1 scheut Olijfolie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper naar smaak
  • 1 snufje Komijn
  • 1 snufje Paprikapoeder
  • naar smaak Frisse spinaziebladeren (optioneel)

Instructies

  • Begin met het schoonmaken van de linzen onder koud stromend water.
  • Snijd de ui, knoflook en wortel in kleine stukjes.
  • Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en bak de ui en knoflook tot ze lichtbruin worden.
  • Voeg de wortel toe en laat het geheel een paar minuten sudderen.
  • Voeg de linzen toe aan de pan en roer goed door.
  • Giet de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Laat het op laag vuur pruttelen tot de linzen gaar zijn (20-40 minuten).
  • Voeg komijn, paprikapoeder, zout en peper toe naar smaak.
  • Roer eventueel wat verse spinazie door de pan en laat kort verschrompelen.
  • Serveer direct.

Notities

Voeg een klein beetje azijn of citroensap toe vlak voor het opdienen voor een frisse smaak. Bewaar overgebleven linzen in een afgesloten container in de koelkast tot 3 dagen of vries ze in voor langere bewaring. Experimenteer met verschillende soorten linzen en voeg verse kruiden toe vlak voor opdienen voor extra smaak.

Nutrition

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 15g | Fat: 6g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 500mg | Potassium: 600mg | Fiber: 15g | Sugar: 4g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 40mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!