zoveel als gewenstFrisse kruiden zoals peterselie of rozemarijn
Instructies
Was en schoon de krieltjes en snijd ze in gelijke stukken.
Meng de krieltjes in een kom met olijfolie zodat ze goed bedekt zijn.
Bestrooi de krieltjes met zout, peper en paprikapoeder en meng goed.
Laat de krieltjes marineren terwijl de oven voorverwarmt op 200 graden Celsius.
Leg de krieltjes op een bakplaat met bakpapier en zorg dat ze niet te dicht op elkaar liggen.
Bak de krieltjes gedurende 25-30 minuten en draai ze halverwege om.
Voeg de verse kruiden in de laatste 5 minuten van het bakken toe voor extra aroma.
Notities
Gebruik verse kruiden voor de beste smaak. Laat de krieltjes rustig marineren terwijl de oven opwarmt. Maak de stukken niet te groot, anders worden ze niet knapperig. Voor extra knapperigheid, leg de krieltjes na het bakken onder de grill, maar houd ze goed in de gaten om verbranden te voorkomen. Bewaar ongebruikte krieltjes in een luchtdichte container in de koelkast tot twee dagen en verwarm ze opnieuw in de oven voor het beste resultaat.