Ga terug
–+ servings
recept kiprollade

Recept Kiprollade

Ontdek het heerlijke recept kiprollade met spinazie en kaas. Probeer deze makkelijke en indrukwekkende kiprollade vandaag nog.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 1 uur
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Cost: $15

Equipment

  • Ovenschaal
  • Pan voor het aanbakken
  • Snijplank en scherp mes
  • Keukenkoord
  • Vleesthermometer

Ingrediënten

  • 4 plakken Kipfilet (ongeveer 1 kg)
  • 200 g Verse spinazie
  • 100 g Geraspte Goudse kaas
  • 1 el Olijfolie
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • zout Zout naar smaak
  • peper Peper naar smaak
  • 2 el Paneermeel
  • 1 stuks Ei (voor het bestrijken)

Instructies

  • Was en droog de spinazie geheel, en bak deze kort in olijfolie tot hij zacht is.
  • Bestrooi de kipfilets met zout, peper en Italiaanse kruiden en leg ze plat op een snijplank.
  • Bekleed de kipfilets met de gebakken spinazie en de geraspte Goudse kaas.
  • Rol de kipfilets strak op en bind ze vast met keukenkoord.
  • Bestrijk de gerolde kipfilets met ei en wentel ze door het paneermeel.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Bak de rollades kort aan alle kanten in een hete pan met olie tot ze goudbruin zijn.
  • Plaats de rollades in een ovenschaal en laat ze ongeveer 30-40 minuten garen in de oven.
  • Controleer regelmatig of de binnenkant gaar is met een vleesthermometer (75 graden Celsius).
  • Laat de rollades 5 minuten rusten na het bakken voor het aansnijden.

Notities

Probeer niet te veel vulling te gebruiken, want dan kan de rollade openscheuren tijdens het bakken.

Nutrition

Calories: 400kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 40g | Fat: 22g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 600mg | Potassium: 700mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 1500IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 300mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!