Recept Kiprollade
Ontdek het heerlijke recept kiprollade met spinazie en kaas. Probeer deze makkelijke en indrukwekkende kiprollade vandaag nog.
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 35 minuten minuten
Rusttijd: 5 minuten minuten
Totale tijd: 1 uur uur
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Cost: $15
Ovenschaal
Pan voor het aanbakken
Snijplank en scherp mes
Keukenkoord
Vleesthermometer
- 4 plakken Kipfilet (ongeveer 1 kg)
- 200 g Verse spinazie
- 100 g Geraspte Goudse kaas
- 1 el Olijfolie
- 1 tl Italiaanse kruiden
- zout Zout naar smaak
- peper Peper naar smaak
- 2 el Paneermeel
- 1 stuks Ei (voor het bestrijken)
Was en droog de spinazie geheel, en bak deze kort in olijfolie tot hij zacht is.
Bestrooi de kipfilets met zout, peper en Italiaanse kruiden en leg ze plat op een snijplank.
Bekleed de kipfilets met de gebakken spinazie en de geraspte Goudse kaas.
Rol de kipfilets strak op en bind ze vast met keukenkoord.
Bestrijk de gerolde kipfilets met ei en wentel ze door het paneermeel.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Bak de rollades kort aan alle kanten in een hete pan met olie tot ze goudbruin zijn.
Plaats de rollades in een ovenschaal en laat ze ongeveer 30-40 minuten garen in de oven.
Controleer regelmatig of de binnenkant gaar is met een vleesthermometer (75 graden Celsius).
Laat de rollades 5 minuten rusten na het bakken voor het aansnijden.
Probeer niet te veel vulling te gebruiken, want dan kan de rollade openscheuren tijdens het bakken.
Calories: 400kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 40g | Fat: 22g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 600mg | Potassium: 700mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 1500IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 300mg | Iron: 3mg