Recept Kip Pasta
Ontdek lekkere recept kip pasta variaties met tomatensaus, curry of pesto. Snel, gezond en eenvoudig klaar voor elke doordeweekse maaltijd. Probeer het vandaag!
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450 kcal
Cost: $10
Kookpan
Koekenpan
Mes
Snijplank
Houten lepel
300 g Kipfilet 250 g Volkoren pasta 1 blik Tomatensaus 2 teentjes Knoflook 1 stuk Ui 1 eetlepel Olijfolie 250 g Broccoli (optioneel) 250 g Champignons (optioneel) 1 snufje Zout 1 snufje Peper
Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze in olijfolie in een pan.
Voeg fijngesneden ui en knoflook toe aan de pan en bak totdat ze glazig zijn.
Voeg de tomatensaus of pesto toe en laat een paar minuten pruttelen.
Voeg eventueel geblancheerde broccoli of gebakken champignons toe.
Breng op smaak met zout, peper, en kruiden.
Meng de gekookte pasta door de saus en laat even staan.
Serveer met geraspte Parmezaanse kaas bovenop.
Dit recept kan eenvoudig worden aangepast met verschillende groenten en sauzen zoals curry of kokosmelk.
Calories: 450 kcal | Carbohydrates: 60 g | Protein: 30 g | Fat: 10 g | Saturated Fat: 2 g | Polyunsaturated Fat: 0.5 g | Monounsaturated Fat: 5 g | Cholesterol: 70 mg | Sodium: 600 mg | Potassium: 700 mg | Fiber: 8 g | Sugar: 5 g | Vitamin A: 15 IU | Vitamin C: 30 mg | Calcium: 5 mg | Iron: 15 mg