Marineer de kipfilet met olijfolie, knoflook, zout, peper en eventueel verse kruiden voor minimaal 15 minuten.
Verhit een pan en bak de gemarineerde kip aan beide kanten goudbruin (ongeveer 4-5 minuten per kant).
Kook in een grote pan voldoende water met zout en breng dit aan de kook voor de pasta.
Voeg de pasta toe aan het kokende water en roer af en toe om plakken te voorkomen.
Bereid de saus in een aparte pan door ui en knoflook aan te bakken, gevolgd door tomatenpuree of gepelde tomaten.
Voeg de gebakken kip en gekookte pasta toe aan de saus en meng alles goed door elkaar.
Laat het geheel nog enkele minuten sudderen zodat de smaken mengen.
Serveer met geraspte kaas en extra groenten indien gewenst.
Notities
Dit recept kan eenvoudig worden aangepast voor vegetariërs door de kip te vervangen door tofu of tempeh. Voeg groenten zoals courgette, broccoli of spinazie toe voor een gezonder gerecht. Maak extra porties en bewaar die in de koelkast voor een snelle lunch of avondmaaltijd. Dit gerecht kan in minder dan 30 minuten worden bereid als je de voorbereiding goed plant.