Ga terug
+ servings
recept bruine bonensoep

recept bruine bonensoep

Ontdek het troostende gerecht recept bruine bonensoep. Simpel te maken volgens onze stapsgewijze instructies en perfect voor koude dagen of een drukke week. Proef de gezelligheid!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote soeppan
  • Houten lepel
  • Schaar voor het snijden van worst

Ingrediënten

  • 2 uien Uien (fijngehakt)
  • 3 tenen Knoflook (gehakt)
  • 1 blik Bruine bonen (400 gram) afgespoeld en uitgelekt
  • 200 gram Rookworst (in blokjes gesneden)
  • 1 liter Groentebouillon
  • 2 eetlepels Tomatenpuree
  • 1 theelepel Komijnzaad
  • 2 laurierbladen Laurierbladen
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper

Instructies

  • Begin met het bakken van de ui en knoflook in een grote pan met een beetje olie tot ze glazig zijn.
  • Voeg de rookworstblokjes toe en bak ze kort mee.
  • Voeg de bruine bonen, bouillon en tomatenpuree toe en roer goed door.
  • Voeg het komijnzaad en de laurierbladen toe.
  • Laat de soep rustig koken op laag vuur gedurende ongeveer 30 minuten.
  • Proef en voeg eventueel zout en peper toe.
  • Voeg vlak voor het serveren een scheutje citroensap toe voor extra frisheid.

Notities

Rookworst kan vervangen worden door chorizo of spek. Voor een vegetarische versie kun je tofu of tempeh gebruiken. Deze soep blijft tot 3 dagen goed in de koelkast. Je kunt het ook invriezen in porties voor later gebruik. Probeer verse kruiden zoals peterselie of koriander voor een extra frisse smaak. Vergeet niet regelmatig te roeren tijdens het koken om aanbranden te voorkomen!

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 20g | Fat: 10g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 800mg | Potassium: 750mg | Fiber: 12g | Sugar: 3g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 80mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!