Ontdek het troostende gerecht recept bruine bonensoep. Simpel te maken volgens onze stapsgewijze instructies en perfect voor koude dagen of een drukke week. Proef de gezelligheid!
1blikBruine bonen (400 gram)afgespoeld en uitgelekt
200gramRookworst (in blokjes gesneden)
1literGroentebouillon
2eetlepelsTomatenpuree
1theelepelKomijnzaad
2laurierbladenLaurierbladen
naar smaakZout
naar smaakPeper
Instructies
Begin met het bakken van de ui en knoflook in een grote pan met een beetje olie tot ze glazig zijn.
Voeg de rookworstblokjes toe en bak ze kort mee.
Voeg de bruine bonen, bouillon en tomatenpuree toe en roer goed door.
Voeg het komijnzaad en de laurierbladen toe.
Laat de soep rustig koken op laag vuur gedurende ongeveer 30 minuten.
Proef en voeg eventueel zout en peper toe.
Voeg vlak voor het serveren een scheutje citroensap toe voor extra frisheid.
Notities
Rookworst kan vervangen worden door chorizo of spek. Voor een vegetarische versie kun je tofu of tempeh gebruiken. Deze soep blijft tot 3 dagen goed in de koelkast. Je kunt het ook invriezen in porties voor later gebruik. Probeer verse kruiden zoals peterselie of koriander voor een extra frisse smaak. Vergeet niet regelmatig te roeren tijdens het koken om aanbranden te voorkomen!