naar keuzekruidenKruidenbijvoorbeeld peterselie of tijm
Instructies
Begin met het bakken van het gehakt in een pan en voeg kruiden toe voor de smaak.
Rol het bladerdeeg uit op een schone werkplek en snijd het in rechthoekige stukken.
Plaats een lepel vulling op elk stukje deeg, vouw het dubbel en druk de randen aan met een vork.
Bestrijk de bovenkant met een losgeklopt ei en voeg eventueel zaadjes toe.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bak de gevulde stukjes bladerdeeg in ongeveer 15-20 minuten goudbruin.
Notities
Gebruik altijd verse ingrediënten voor de vulling en laat het deeg op kamertemperatuur komen voor het uitrollen. Experimenteer met verschillende vullingen, zoals spinazie en ricotta of zalm en dille, voor nieuwe smaken. Bewaar restjes in een luchtdichte doos maximaal 2 dagen op kamertemperatuur of in de koelkast voor iets langere bewaring, maar houd rekening met verlies van knapperigheid. Invriezen is ook een optie; verwarm ze later in de oven voor een knapperig resultaat.