Ontdek het heerlijke recept babi ketjap met zoete en kruidige smaken. Perfect voor een gezellige maaltijd of om indruk te maken op gasten. Probeer het nu!
Snijd het varkensvlees in kleine blokjes en meng met 1 eetlepel ketjap manis en 1 eetlepel sojasaus. Laat het vlees minimaal 15 minuten marineren.
Verhit een scheutje olie in een grote pan of wok en bak het gemarineerde vlees goudbruin en gaar op middelhoog vuur.
Voeg de gehakte ui, knoflook en paprika toe aan het vlees en bak samen totdat de groenten zacht en glanzend zijn.
Voeg de rest van de ketjap manis, sojasaus en de ananasblokjes toe. Roer goed door en laat nog 5 minuten sudderen.
Notities
Dit gerecht is eenvoudig aan te passen. Probeer kipfilet of tofu voor een alternatieve versie. Voeg verse kruiden toe voor extra smaak, en serveer met rijst of gebakken mie. Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast voor tot 3 dagen, of vries in voor later gebruik.