Ga terug
+ servings
recept aubergine oven

Recept Aubergine Oven

Ontdek het heerlijke recept aubergine oven dat iedereen moet proberen. Simpel te maken en vol met intense smaken. Perfect voor elke avond!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 1 uur
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Cost: $12

Equipment

  • Ovenschaal
  • Bakplaat
  • Pan
  • Keukenmes
  • Spatel

Ingrediënten

  • 2 grote Aubergines
  • 200 gram Tomatensaus
  • 150 gram Geraspte kaas (bijvoorbeeld mozzarella)
  • 1 stuk Ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes Knoflook (fijngehakt)
  • olijfolie Olijfolie
  • naar smaak Zout en peper
  • vers Basilicum of oregano

Instructies

  • Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 1 cm dik en laat ze 15 minuten uitlekken met zout.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bak de aubergineplakken 10 minuten op een met olijfolie ingesmeerde bakplaat.
  • Bak de ui en knoflook in een pan met olijfolie tot ze zacht zijn, voeg de tomatensaus toe en breng op smaak.
  • Begin met het opbouwen van de ovenschaal door een laagje tomatensaus, aubergineplakken en kaas af te wisselen.
  • Bak de schaal in de oven gedurende 15-20 minuten tot de kaas bubbelt en goudbruin is, en laat het gerecht 5 minuten rusten voor het serveren.

Notities

Voeg voor een extra smaak een scheutje balsamicoazijn toe aan de tomatensaus.
Gebruik altijd verse kruiden voor een frissere smaak.
Snijd de aubergines niet te dun, en als je de kaas knapperiger wilt, gebruik dan de grillstand van de oven gedurende 2 minuten.
Deze aubergine ovenschotel kan tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard en kan ook worden ingevroren in porties.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 18g | Protein: 10g | Fat: 15g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 400mg | Potassium: 600mg | Fiber: 5g | Sugar: 5g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 20mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!