Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 1 cm dik en laat ze 15 minuten uitlekken met zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bak de aubergineplakken 10 minuten op een met olijfolie ingesmeerde bakplaat.
Bak de ui en knoflook in een pan met olijfolie tot ze zacht zijn, voeg de tomatensaus toe en breng op smaak.
Begin met het opbouwen van de ovenschaal door een laagje tomatensaus, aubergineplakken en kaas af te wisselen.
Bak de schaal in de oven gedurende 15-20 minuten tot de kaas bubbelt en goudbruin is, en laat het gerecht 5 minuten rusten voor het serveren.
Notities
Voeg voor een extra smaak een scheutje balsamicoazijn toe aan de tomatensaus.Gebruik altijd verse kruiden voor een frissere smaak.Snijd de aubergines niet te dun, en als je de kaas knapperiger wilt, gebruik dan de grillstand van de oven gedurende 2 minuten.Deze aubergine ovenschotel kan tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard en kan ook worden ingevroren in porties.