Ontdek het eenvoudige en gezonde recept appelmoes dat iedereen kan maken. Perfect als bijgerecht of dessert met zoet en zuur in balans. Proef de nostalgische smaak vandaag nog.
1000gAppels (bijvoorbeeld Elstar, Jonagold of Granny Smith)
50mlWater
1-2elHoning of bruine suiker (optioneel)
1tlKaneel (optioneel)
1snufjeZout
Instructies
Was en schil de appels, en snijd ze in kleine stukjes.
Doe de gesneden appels in een steelpan en voeg het water toe.
Zet de pan op laag vuur en laat de appels 15 minuten zachtjes sudderen.
Haal de pan van het vuur en pureer de appels met een staafmixer of vork.
Voeg eventueel honing, kaneel of een snufje zout toe en pas de smaak aan.
Notities
Voeg een beetje citroensap toe tijdens het koken om te voorkomen dat de appels bruin worden en om de smaak op te frissen. Bewaar appelmoes in een afgesloten glazen pot in de koelkast, waar het tot 5 dagen goed blijft. Voor extra variaties kun je ook peren gebruiken of specerijen zoals gember en nootmuskaat toevoegen. Dit recept is ook heerlijk als cadeau; doe het in een mooi potje met een leuk etiket.