Ga terug
–+ servings
Rabarber-jam met frambozen en vanille

Rabarber-jam met frambozen en vanille

Ontdek de heerlijke smaak van Rabarber-jam met frambozen en vanille. Simpel te maken en perfect voor ontbijt of als cadeau. Proef de lente!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 150kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote steelpan
  • Houten lepel
  • Schaal voor het mengen
  • Potjes met schroefdop voor bewaren

Ingrediënten

  • 500 g Rabarber, in kleine stukjes gesneden
  • 200 g Verse frambozen
  • 300 g Witte basterdsuiker
  • 1 stuks Vanilleschotel, uitgeschraapt
  • 1 el Citroensap

Instructies

  • Snijd de rabarber in kleine stukjes en verwijder de vezels.
  • Meng de rabarber met de suiker en laat het mengsel ongeveer 15 minuten staan.
  • Voeg de frambozen, vanilleschotel en citroensap toe aan de pan en breng het geheel langzaam aan de kook.
  • Laat het mengsel op laag vuur pruttelen tot het dikker wordt, en roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
  • Proef de jam tijdens het koken om de balans tussen zoet en zuur aan te passen.
  • Gebruik een klein schepje jam op een bordje om de dikte te controleren terwijl het afkoelt.

Notities

Deze jam kan tot 3 maanden in de koelkast bewaard worden. Het is een geweldige optie als cadeau in een mooi potje. Probeer een snufje zout toe te voegen om de smaken te versterken. Gebruik rode bietensuiker voor een kruidiger smaak of vervang frambozen door aardbeien.

Nutrition

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 38g | Protein: 1g | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Sugar: 30g | Vitamin C: 5mg | Calcium: 1mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!