Ga terug
–+ servings
Rabarber Jam Recept

Rabarber Jam

Ontdek het heerlijke Rabarber Jam Recept dat zoet en zuur combineert met een vleugje vanille. Ideaal voor beginners en gevorderden. Probeer het nu.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Rusttijd: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 55 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 150kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote pan
  • Messenblok en scherp mes
  • Grote kom voor maceratie
  • Steriel glazen potten met schroefdoppen

Ingrediënten

  • 1000 g Verse rabarber
  • 800 g Suiker
  • 1 stuks Vanillepeul (optioneel)
  • 1/2 citroen Sap van een halve citroen

Instructies

  • Begin met het schoonmaken van de rabarber; was en snijd in blokjes.
  • Leg de gesneden rabarber in een grote kom en strooi de suiker eroverheen; voeg het citroensap toe en meng goed.
  • Laat het mengsel minimaal 4 uur of een hele nacht in de koelkast staan.
  • Giet het maceratiemengsel in een grote pan; als je een vanillepeul gebruikt, snijd deze doormidden en voeg toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur 30 tot 40 minuten sudderen; roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.

Notities

Zorg ervoor dat je de potten voor gebruik steriliseert om bederf te voorkomen. Probeer variaties met andere vruchten zoals frambozen of aardbeien voor een fruitiger smaak. Deze jam is heerlijk op brood, maar kan ook als topping op yoghurt of havermout gebruikt worden.

Nutrition

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 40g | Sugar: 30g | Vitamin C: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!