optioneelBlokjes gegrilde tofu of verkruimelde fetavoor eiwitkick
Instructies
Spoel de quinoa onder koud water in een zeef om de bittere smaak te verwijderen.
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking in een verhouding van 1 deel quinoa op 2 delen water.
Giet de quinoa af en schep deze in een grote, platte schaal en laat afkoelen.
Was de radijsjes grondig en snijd ze in flinterdunne plakjes.
Snijd de halve komkommer eerst in de lengte doormidden en dan in mooie halve maantjes.
Haal de blaadjes van de kruiden en hak deze grof.
Doe de afgekoelde quinoa in een grote slakom en voeg de kikkererwten, radijsplakjes, komkommer, spinazie en gehakte kruiden toe.
Meng alles voorzichtig door elkaar met je handen of saladelepels.
Knijp de citroen uit in een kommetje, voeg de olijfolie, zout en peper toe en meng tot een emulsie.
Giet de dressing over de salade en meng opnieuw. Proef en pas eventueel de smaak aan met extra zout of citroen.
Notities
Deze salade is perfect voor meal prep; hij blijft tot 3 dagen goed in de koelkast. Maak het een dag van tevoren voor de beste smaak. Probeer variaties met andere groenten of dressings om het steeds interessant te houden. Voeg voor extra smaak gegrilde tofu of feta toe.