Verwarm 2 theelepels olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
Leg de garnalen erin en kruid ze royaal met zout, peper en chilipoeder. Bak ze 3 minuten en zet apart.
Voeg de resterende olie toe en fruit de ui tot hij glazig is. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut.
Voeg de quinoa, cayennepeper en zout toe. Rooster de quinoa 2 minuten.
Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag, deksel erop, en laat 12-15 minuten sudderen.
Voeg de citroenschil, -sap, peterselie en garnalen toe. Meng alles voorzichtig door elkaar.
Laat de quinoa 5 minuten rusten met het deksel op de pan.
Notities
Je kunt kip of tofu gebruiken in plaats van garnalen. Voor een vegetarische optie vervang je de kippenbouillon door groentebouillon.Bewaar de restjes tot 3 dagen in de koelkast in een luchtdichte container.Voor een extra smaakdimensie, voeg een snufje gemalen komijn toe tijdens het koken.Vergeet niet om de quinoa goed te wassen voor gebruik om de bitterheid van de saponines te verwijderen.Serveer het gerecht met een schijfje citroen en wat extra peterselie voor een mooie presentatie.