Ga terug
+ servings
Quinoa Feta Salade

Quinoa Feta Salade

Geniet van een kleurrijke Quinoa Feta Salade vol smaak en gezonde ingrediënten. Perfect voor elke maaltijd. Probeer dit recept vandaag.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Rusttijd: 10 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal
Cost: $10

Equipment

  • Pan voor het koken van quinoa
  • Grote kom voor het mengen
  • Snijplank en mes
  • Lepel of spatel voor het roeren

Ingrediënten

  • 150 g Quinoa
  • 1 stuk Komkommer
  • 100 g Feta
  • 1/2 stuk Granaatappel
  • enkele blad Verse munt
  • 1/2 stuk Citroen (sap)

Instructies

  • Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes en verkruimel de feta.
  • Ontleed de granaatappel door met een lepel op de schil te tikken.
  • Meng de gekoelde quinoa, komkommer, feta en granaatappelzaadjes in een grote kom.
  • Voeg de verse muntblaadjes, citroensap en olijfolie toe en roer voorzichtig.
  • Laat de salade minstens 10 minuten rusten voordat je hem serveert.

Notities

Probeer altijd verse ingrediënten te gebruiken voor de beste smaak. Als je geen granaatappel hebt, kun je mango of gedroogde cranberries gebruiken als alternatief. Deze salade is ideaal als lichte lunch of bijgerecht en blijft tot twee dagen goed in de koelkast. Voeg verse munt pas toe vlak voor het serveren om de smaak te behouden.

Nutrition

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 10g | Fat: 12g | Saturated Fat: 4g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 6g | Cholesterol: 15mg | Sodium: 300mg | Potassium: 600mg | Fiber: 8g | Sugar: 4g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 150mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!