250gramkipfilet (gekookt en in dunne reepjes gesneden)
1stukrode paprika (in kleine stukjes gesneden)
1stukui (fijngehakt)
2stukkentomaten (in kleine blokjes gesneden)
1teenknoflook (fijngehakt)
1eetlepelolijfolie
Zout en peper naar smaak
frisse korianderblaadjes (optioneel)
Instructies
Maak de tomatensalsa door tomaten, ui, knoflook, olijfolie, zout en peper te mengen.
Verwarm de kip in een pan met olijfolie als deze al gekookt is, of bak rauwe kip tot deze gaar is.
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur, leg een tortilla erin en strooi geraspte cheddar over de helft.
Voeg de kip en paprika toe, bestrooi met meer kaas, vouw de tortilla dubbel en druk hem lichtjes aan.
Bak de quesadilla aan beide kanten tot hij goudbruin en knapperig is.
Herhaal dit proces voor alle tortilla’s.
Laat de quesadilla's even rusten voor het serveren.
Notities
Maak de salsa een dag van tevoren voor extra diepgang in smaak. Bewaar restjes in een luchtdichte doos in de koelkast voor maximaal twee dagen. Serveer de quesadilla's met een schaaltje salsa en garneer met koriander en een partje limoen voor extra frisheid.