Potée au Chou: Het Hartverwarmende Troostgerecht voor Iedereen!
Ontdek hoe je Potée au Chou bereidt, het ultieme comfortgerecht uit Frankrijk. Perfect voor koude dagen, boordevol groenten en vlees, eenvoudig te maken en geweldig voor familiediners.
Snijd de kool in kwarten en verwijder de harde kern. Schil de wortelen, aardappelen en uien en snijd ze in stukken.
Verhit een beetje olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden uien toe en bak ze tot ze glazig zijn. Voeg de geperste knoflook toe voor extra smaak.
Voeg het varkensvlees toe en bak het rondom bruin.
Doe de wortelen, aardappelen en kool in de pan en meng alles goed door elkaar.
Giet de groentebouillon erbij en voeg het bouquet garni toe. Breng op smaak met zout en peper.
Laat het geheel op laag vuur sudderen gedurende 1,5 uur, tot het vlees zacht is en de groenten goed gaar zijn.
Voeg 30 minuten voor het einde van de kooktijd de in stukken gesneden gerookte worst toe.
Proef en breng indien nodig verder op smaak. Serveer warm met knapperig brood.
Notities
Potée au chou is een traditioneel comfortgerecht dat perfect is voor koude dagen. Populair in Frankrijk, het is veelzijdig en kan aangepast worden met extra kruiden of wijn voor meer smaak.