Ga terug
+ servings
portobello recept

Portobello recept

Ontdek waarom dit portobello recept een must-try is. Sappige paddenstoelen met een smeuïge vulling vol kruiden en kaas. Perfect voor elke gelegenheid. Probeer het nu.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 10 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Cost: 10

Equipment

  • Oven
  • Bakblik
  • Kom voor de vulling
  • Kleine lepel voor het schrapen van de lamellen

Ingrediënten

  • 4 grote portobello paddenstoelen
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • 50 gram verkruimelde blauwe kaas
  • 100 gram gehakt of quinoa voor een vegetarische optie
  • 2 tenen fijngehakte knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper
  • enkele blaadjes verse basilicum voor garnering

Instructies

  • Spoel de portobello’s onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Verwijder de steel en schraap de lamellen los.
  • Bestrijk de paddenstoelen met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Laat 10 minuten rusten.
  • Meng in een kom de gehakte knoflook, gehakt (of quinoa), geraspte mozzarella en verkruimelde blauwe kaas. Voeg verse basilicum toe en meng goed.
  • Vul elke portobello met het mengsel en druk licht aan. Leg ze op een bakblik met bakpapier.
  • Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius gedurende 20 minuten.

Notities

Probeer de gevulde portobello's te serveren met een drupje truffelolie voor een luxe touch.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 20g | Fat: 15g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 25mg | Sodium: 400mg | Potassium: 600mg | Fiber: 3g | Sugar: 1g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 200mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!