Ga terug
–+ servings
Pompoensoep met gember en kokosmelk

Pompoensoep met gember en kokosmelk

Ontdek de perfecte combinatie van zoet en pittig met dit recept voor pompoensoep met gember en kokosmelk. Een romige soep vol tropische warmte die eenvoudig te maken is en iedereen verwarmt. Proef nu de Aziatische invloeden in dit heerlijke gerecht.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 180kcal

Equipment

  • Grote pan
  • Snijplank en mes
  • Staafmixer
  • Houten lepel
  • Rasp

Ingrediënten

  • 500 g Pompoen, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 theelepel Gember, geraspt
  • 200 ml Kokosmelk
  • 1 stuk Ui, fijngehakt
  • 2 tenen Knoflook, fijngehakt
  • 500 ml Groentebouillon
  • Voor garnering stuks Frisse korianderblaadjes

Instructies

  • Begin met het snijden en voorbereiden van de pompoen, gember, ui en knoflook.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en voeg de gehakte ui en knoflook toe. Bak ze totdat ze glazig zijn.
  • Voeg nu de stukjes pompoen en gember toe aan de pan en bak alles enkele minuten.
  • Giet de groentebouillon en kokosmelk bij de pompoenmix. Breng aan de kook en laat het sudderen tot de pompoen gaar is.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een fluweelzachte massa.
  • Breng op smaak met zout en peper en garneer met frisse korianderblaadjes.

Nutrition

Calories: 180kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 3g | Fat: 10g | Saturated Fat: 6g | Sodium: 400mg | Potassium: 600mg | Fiber: 3g | Sugar: 4g | Vitamin A: 800IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 40mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!