Pompoensoep met gember en kokosmelk
Ontdek de perfecte combinatie van zoet en pittig met dit recept voor pompoensoep met gember en kokosmelk. Een romige soep vol tropische warmte die eenvoudig te maken is en iedereen verwarmt. Proef nu de Aziatische invloeden in dit heerlijke gerecht.
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Totale tijd: 35 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 180 kcal
Grote pan
Snijplank en mes
Staafmixer
Houten lepel
Rasp
500 g Pompoen, geschild en in stukjes gesneden 1 theelepel Gember, geraspt 200 ml Kokosmelk 1 stuk Ui, fijngehakt 2 tenen Knoflook, fijngehakt 500 ml Groentebouillon Voor garnering stuks Frisse korianderblaadjes
Begin met het snijden en voorbereiden van de pompoen, gember, ui en knoflook.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en voeg de gehakte ui en knoflook toe. Bak ze totdat ze glazig zijn.
Voeg nu de stukjes pompoen en gember toe aan de pan en bak alles enkele minuten.
Giet de groentebouillon en kokosmelk bij de pompoenmix. Breng aan de kook en laat het sudderen tot de pompoen gaar is.
Pureer de soep met een staafmixer tot een fluweelzachte massa.
Breng op smaak met zout en peper en garneer met frisse korianderblaadjes.
Calories: 180 kcal | Carbohydrates: 20 g | Protein: 3 g | Fat: 10 g | Saturated Fat: 6 g | Sodium: 400 mg | Potassium: 600 mg | Fiber: 3 g | Sugar: 4 g | Vitamin A: 800 IU | Vitamin C: 15 mg | Calcium: 40 mg | Iron: 1 mg