Ga terug
+ servings
Pommes Anna Perfectie

Pommes Anna Perfectie

Ontdek de Pommes Anna Perfectie en geniet van knapperige aardappels met boter. Simpel te maken en ideaal voor elke maaltijd. Probeer het vandaag!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Cost: $10

Equipment

  • Ovenbestendige bakvorm
  • Mandoline of scherp mes
  • Kwastje voor de boter

Ingrediënten

  • 1 kg Aardappelen met stevige structuur
  • 200 g Boter
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (350°F).
  • Schil en snijd de aardappelen in dunne plakjes.
  • Smelt de boter langzaam in een steelpannetje en vet de bakvorm in met de gesmolten boter.
  • Leg de aardappelplakjes in cirkels in de vorm en bestrijk elke laag met gesmolten boter, zout en peper.
  • Bak de Pommes Anna ongeveer 1 uur in de oven tot goudbruin en knapperig.
  • Laat het gerecht even rusten voordat je het uit de vorm haalt.

Notities

Zorg voor stevige aardappelen zoals Bintje of Charlotte voor de beste textuur. Snijd de aardappelen zo dun mogelijk voor optimale knapperigheid. Maak het gerecht een dag van tevoren door de aardappelen te snijden en te bewaren in water om verkleuring te voorkomen. Voor een gezondere optie kun je een deel van de boter vervangen door olijfolie of gebruik zoete aardappelen. Serveer met een takje peterselie en eventueel een sausje van crème fraîche voor een luxe presentatie.

Nutrition

Calories: 220kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 3g | Fat: 10g | Saturated Fat: 6g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 2g | Cholesterol: 15mg | Sodium: 200mg | Potassium: 600mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 25mg | Calcium: 20mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!