Ga terug
+ servings
Pizza Jambon Champignons

Pizza Jambon Champignons

Ontdek waarom je deze Pizza Jambon Champignons moet proberen! Een heerlijke combinatie van ham, kaas en verse champignons. Perfect voor elke maaltijd. Simpel, snel en onweerstaanbaar lekker.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Cost: $10

Equipment

  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Kom voor de saus
  • Mes of schaar

Ingrediënten

  • 1 stuk Pâte à pizza (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
  • 2-4 plakjes Gekookte ham (in reepjes gesneden)
  • 100-150 g Verse champignons (in dunne plakjes)
  • 100-150 g Mozzarella (geraspt of in plakjes)
  • 2-3 eetlepels Tomatensaus (zelfgemaakt of uit de winkel)
  • 2 snufjes Gedroogde oregano
  • 1 scheutje Olijfolie
  • naar smaak Zout en peper
  • Optioneel Verse gehakte peterselie voor de finishing touch

Instructies

  • Voorverwarm de oven tot 220°C en leg de pizzabodem op een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel de tomatensaus gelijkmatig over het deeg, met een rand van 1 cm.
  • Leg de plakjes champignons en ham op de saus en verdeel ze gelijkmatig.
  • Voeg de mozzarella toe en bestrooi met zout en peper, eindig met een scheutje olijfolie.
  • Bak de pizza 15 tot 20 minuten in de oven tot de kaas bubbelt en de randen goudbruin zijn.
  • Haal de pizza uit de oven en strooi er verse peterselie over voor een frisse noot.

Notities

Gebruik verse ingrediënten voor de beste smaak en experimenteer met verschillende soorten kaas. Bewaar restjes in een luchtdichte doos in de koelkast en verwarm ze opnieuw in de oven voor een knapperig resultaat. Voor een gezondere versie kun je volkoren deeg gebruiken of meer groenten toevoegen.

Nutrition

Calories: 320kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 15g | Fat: 12g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 700mg | Potassium: 500mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 250mg | Iron: 1.5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!