Ontdek waarom Pittige Shakshuka Eieren perfect zijn voor ontbijt, lunch of avondeten. Een heerlijk, gezond gerecht met kruidige tomatensaus en pocheirend ei. Simpel en snel klaar!
naar smaakVers koriander of platte peterselie (om te garneren)
naar behoeftePitabrood of stokbrood (om mee te dippen)
Instructies
Begin met het fijn snijden van de ui, paprika en chilipeper. Pers de knoflook fijn.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en een snufje suiker toe en bak tot de ui glazig is.
Voeg de gesneden paprika en chilipeper toe. Bak nog eens 5 minuten.
Strooi de zoete paprika, komijn en eventueel kaneel over de groenten. Voeg zout en peper toe en bak 1 minuut mee.
Giet de tomatenblokjes in de pan en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat 10 tot 15 minuten pruttelen.
Maak 4 kleine kuilen in de saus en breek in elke kuil een ei, bestrooi licht met zout.
Bedek de pan en laat de eieren 6 tot 8 minuten op laag vuur garen.
Garneer met koriander of peterselie en serveer direct met brood.
Notities
Een beetje crème fraîche of feta kaas bovenop de shakshuka maakt het gerecht nog romiger. Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast tot 3 dagen. Je kunt de saus apart invriezen en de eieren later toevoegen voor een betere textuur.