Ga terug
+ servings
Pistache New York Roll

Pistache New York Roll

Ontdek de heerlijke Pistache New York Roll met een perfecte combinatie van krokant bladerdeeg en rijke pistachevulling. Ideaal voor elke speciale gelegenheid. Probeer het recept nu.
Voorbereidingstijd: 2 uur
Bereidingstijd: 25 minuten
Rusttijd: 8 uur
Totale tijd: 10 uur 25 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 320kcal
Cost: $15

Equipment

  • Deegroller
  • Oven
  • Pochetube met spuitmond
  • Kom en mixer
  • Bakplaten

Ingrediënten

  • 500 g Bloem T45 of T55
  • 60 g Poedersuiker
  • 10 g Zout
  • 20 g Verse gist of droge gist
  • 240 ml Koude volle melk
  • 50 g Zachte boter
  • 250 g Beurre sec AOP Charentes-Poitou voor het tourage
  • 400 ml Volle melk voor de crème pâtissière
  • 4 eidooiers Eidooiers
  • 80 g Poedersuiker voor crème pâtissière
  • 40 g Maïzena
  • 50 g Pure pistachepasta

Instructies

  • Meng de bloem, suiker en zout in een kom en voeg de gist toe.
  • Voeg geleidelijk de koude melk toe en kneed tot een glad deeg.
  • Voeg de zachte boter toe en kneed verder, wikkel in plasticfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg uit tot een rechthoek en leg het koude beurre sec in het midden.
  • Vouw het deeg over de boter en rol het uit tot een lange strook, en vouw deze in drieën.
  • Herhaal het proces twee keer en laat het deeg telkens rusten.
  • Verwarm de melk, klop eidooiers en suiker in een kom los, voeg maïzena toe en meng.
  • Voeg langzaam de hete melk toe aan het eimengsel, en breng alles terug naar de pan.
  • Roer tot de crème dik wordt en voeg de pistachepasta toe, laat afkoelen onder plasticfolie.
  • Snijd de bladerdeeg in rechthoeken van 2,5 cm en rol ze op tot spiralen.
  • Plaats in beboterde cirkels en laat ze 2 uur rijzen.
  • Bestrijk met melk en bak 20-25 minuten in een voorverwarmde oven.
  • Maak een siroop van suiker en water en bestrijk de warme rolletjes ermee.
  • Vul met de pistache crème pâtissière en garneer met glazuur en gehakte pistaches.

Notities

Gebruik altijd koude ingrediënten voor het tourageproces om perfecte lagen in het deeg te krijgen. Bewaar de rolletjes in een afgesloten container op kamertemperatuur voor de beste textuur. Als je geen pistachepasta hebt, vervang deze dan met amandelpasta voor een andere smaakervaring. Geniet van het proces en wees creatief met de presentatie!

Nutrition

Calories: 320kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 5g | Fat: 15g | Saturated Fat: 9g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 5g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 200mg | Potassium: 150mg | Fiber: 1g | Sugar: 10g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 80mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!