Ontdek de heerlijke Pistache New York Roll met een perfecte combinatie van krokant bladerdeeg en rijke pistachevulling. Ideaal voor elke speciale gelegenheid. Probeer het recept nu.
250gBeurre sec AOP Charentes-Poitou voor het tourage
400mlVolle melk voor de crème pâtissière
4eidooiersEidooiers
80gPoedersuiker voor crème pâtissière
40gMaïzena
50gPure pistachepasta
Instructies
Meng de bloem, suiker en zout in een kom en voeg de gist toe.
Voeg geleidelijk de koude melk toe en kneed tot een glad deeg.
Voeg de zachte boter toe en kneed verder, wikkel in plasticfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een rechthoek en leg het koude beurre sec in het midden.
Vouw het deeg over de boter en rol het uit tot een lange strook, en vouw deze in drieën.
Herhaal het proces twee keer en laat het deeg telkens rusten.
Verwarm de melk, klop eidooiers en suiker in een kom los, voeg maïzena toe en meng.
Voeg langzaam de hete melk toe aan het eimengsel, en breng alles terug naar de pan.
Roer tot de crème dik wordt en voeg de pistachepasta toe, laat afkoelen onder plasticfolie.
Snijd de bladerdeeg in rechthoeken van 2,5 cm en rol ze op tot spiralen.
Plaats in beboterde cirkels en laat ze 2 uur rijzen.
Bestrijk met melk en bak 20-25 minuten in een voorverwarmde oven.
Maak een siroop van suiker en water en bestrijk de warme rolletjes ermee.
Vul met de pistache crème pâtissière en garneer met glazuur en gehakte pistaches.
Notities
Gebruik altijd koude ingrediënten voor het tourageproces om perfecte lagen in het deeg te krijgen. Bewaar de rolletjes in een afgesloten container op kamertemperatuur voor de beste textuur. Als je geen pistachepasta hebt, vervang deze dan met amandelpasta voor een andere smaakervaring. Geniet van het proces en wees creatief met de presentatie!