Was de peultjes grondig onder koud stromend water en snijd de uiteinden eraf.
Snijd de paprika in dunne reepjes, pers de knoflook fijn en snipper de ui.
Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en voeg de gesnipperde ui toe.
Bak de ui tot hij glazig wordt en voeg de knoflook toe, wees voorzichtig dat de knoflook niet aanbrandt.
Voeg de peultjes en paprika toe aan de ui-knoflookmix en roer goed door.
Laat het mengsel een paar minuten bakken tot de peultjes zachter worden maar nog knapperig zijn.
Voeg zout en peper naar smaak toe en roer nog een keer goed door.
Serveer direct en bestrooi eventueel met geraspte Parmezaanse kaas.
Notities
Experimenteer met verschillende kruidencombinaties, zoals koriander en komijn. Gebruik verse kruiden voor extra frisheid. Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast en consumeer binnen 2 dagen. Voor invriezen, doe dit kort na het koken en gebruik een vrieszak.