Ontdek de heerlijke smaak van Pesto rosso met zongedroogde tomaat en basilicum. Simpel te maken en perfect voor pasta, dip of brood. Proef de Italiaanse zon!
Spoel de verse basilicumblaadjes goed af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
Snijd de zongedroogde tomaten in kleinere stukjes en laat de pitjes drogen op een keukenpapier.
Doe alle droge ingrediënten in de keukenmachine en voeg langzaam de olijfolie toe terwijl je mixt tot je een beetje structuur overhoudt.
Rasp de Parmezaanse kaas erboven en meng alles voorzichtig door elkaar.
Proef en voeg eventueel zout, peper of citroensap toe voor extra frisheid.
Notities
Laat de pesto minimaal een half uur rusten voor een betere smaakontwikkeling. Bewaar de pesto in een glazen pot met een laagje olijfolie om oxidatie te voorkomen. Gebruik goede kwaliteitsolijfolie voor de beste smaak. Rooster de pijnboompitten voor een extra diepgang in de smaak. Als de pesto te dik is, voeg dan wat pasta-kookwater of extra olijfolie toe om de juiste consistentie te bereiken.