Ga terug
+ servings
Pesto rosso met zongedroogde tomaat en basilicum

Pesto rosso met zongedroogde tomaat en basilicum

Ontdek de heerlijke smaak van Pesto rosso met zongedroogde tomaat en basilicum. Simpel te maken en perfect voor pasta, dip of brood. Proef de Italiaanse zon!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Cost: $8

Equipment

  • Keukenmachine of kruidenmolen
  • Messenblok met scherp mes
  • Maatbekers
  • Scheplepel
  • Vergiet

Ingrediënten

  • 100 g Zongedroogde tomaten
  • 1 bos Verse basilicum
  • 50 g Pijnboompitten
  • 1 teentje Knoflook
  • 100 ml Extra vergine olijfolie
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Spoel de verse basilicumblaadjes goed af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in kleinere stukjes en laat de pitjes drogen op een keukenpapier.
  • Doe alle droge ingrediënten in de keukenmachine en voeg langzaam de olijfolie toe terwijl je mixt tot je een beetje structuur overhoudt.
  • Rasp de Parmezaanse kaas erboven en meng alles voorzichtig door elkaar.
  • Proef en voeg eventueel zout, peper of citroensap toe voor extra frisheid.

Notities

Laat de pesto minimaal een half uur rusten voor een betere smaakontwikkeling. Bewaar de pesto in een glazen pot met een laagje olijfolie om oxidatie te voorkomen. Gebruik goede kwaliteitsolijfolie voor de beste smaak. Rooster de pijnboompitten voor een extra diepgang in de smaak. Als de pesto te dik is, voeg dan wat pasta-kookwater of extra olijfolie toe om de juiste consistentie te bereiken.

Nutrition

Calories: 220kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 5g | Fat: 20g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 10mg | Sodium: 350mg | Potassium: 150mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 150mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!