Ontdek de heerlijke Pesto Ricotta Tarte met een knapperige korst en romige vulling. Perfect voor elke maaltijd of bijzondere gelegenheid. Proef het zonnige recept nu!
Maak het pesto door knoflook, amandelschaafsel, Parmezaanse kaas en basilicumblaadjes te blenden, geleidelijk olijfolie toe te voegen tot een gladde pasta.
Meng in een kom ricotta met Parmezaanse kaas, ei en citroenschil tot een homogene massa, breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 180°C, rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier en prik de bodem met een vork.
Vouw de randen van het deeg omhoog, verdeel de ricottavulling over de bodem, lepel het pesto erop en trek spiralen met een mes.
Bestrijk de rand met een mengsel van eidooier en water, bak gedurende 25-30 minuten tot goudbruin.
Notities
Gebruik altijd verse ingrediënten voor het pesto voor de beste smaak. Deze tarte kan tot twee dagen in de koelkast worden bewaard; voor langere duur kan hij worden ingevroren. Experimenteer met verschillende groenten zoals gegrilde courgette of artisjokken om de vulling te verrijken. Serveer de tarte op een houten plank voor een rustieke uitstraling en garneer met extra basilicumblaadjes.