Ontdek waarom je de Perzik Galette Rustiek moet proberen: een simpele, heerlijke zomerse traktatie met zoete perziken en knapperig deeg. Ideaal voor elke gelegenheid!
1eidooierEidooier gemengd met wat watervoor het bestrijken
1elSuiker voor bestrooien
1elPoedersuiker voor decoratie
Instructies
Meng in een grote kom de bloem, suiker en zout.
Voeg de koude boter toe en kneed met je vingertoppen tot een zandachtige structuur.
Voeg het ijskoude water toe en vorm een bal zonder te veel te kneden.
Wikkel de deegbol in plasticfolie en laat minimaal een uur rusten in de koelkast.
Meng in een aparte kom de perzikpartjes met suiker, maïzena, citroensap en vanille-extract.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een cirkel van ongeveer 3 mm dik.
Leg de uitgerolde deegcirkel met bakpapier op een bakplaat.
Leg de perzikpartjes in het midden van de deegcirkel, met een rand van 3-5 cm vrij.
Vouw de randen over de perziken heen voor een ruige rand.
Bestrijk de randen met het ei-mengsel en strooi de resterende suiker erover.
Bak de galette 35-40 minuten tot de korst goudbruin is en de vulling borrelt.
Laat afkoelen op een rooster en bestrooi met poedersuiker voor het serveren.
Notities
Gebruik altijd verse perziken voor de beste smaak. Voor een veganistische versie vervang je de boter door kokosolie en het ei door plantaardige melk. Je kunt de galette tot twee dagen bewaren op kamertemperatuur in een afgesloten doos. Voor een frisse opwarming, verwarmen in de oven voor het serveren is aan te raden. Probeer ook een beetje amandelextract toe te voegen voor een extra luxueuze smaak.