Ga terug
+ servings
Perzik Galette Rustiek

Perzik Galette Rustiek

Ontdek de heerlijke Perzik Galette Rustiek: een zomerse traktatie met sappige perziken en knapperige korst. Simpel te maken en perfect voor elke gelegenheid. Proef de zomer met dit onweerstaanbare dessert.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Servings: 6 personen
Calories: 220kcal
Cost: $10

Equipment

  • Oven
  • Mengkommen
  • Deegroller
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 250 g Bloem
  • 125 g Koude, ongezouten boter (in blokjes)
  • 1 el Suiker
  • 1 snufje Zout
  • 60 ml IJskoud water
  • 4 stuks Rijpe perziken (ontpit en in partjes)
  • 60 g Bruine suiker
  • 1 el Maïzena
  • 1 tl Citroensap
  • 1 tl Vanille-extract
  • 1 snufje Kaneel of gemberpoeder (optioneel)
  • 1 eigeel Eigeel (losgeklopt met een paar druppels water)
  • 1 el Suiker (om over de korst te strooien)

Instructies

  • Meng de bloem, suiker en zout in een kom.
  • Voeg de koude boterblokjes toe en kneed tot een kruimelig mengsel.
  • Voeg geleidelijk het ijskoude water toe en meng tot een bal deeg ontstaat.
  • Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Meng in een andere kom de perzikpartjes met bruine suiker, maïzena, citroensap en vanille-extract.
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Rol de gekoelde korst uit tot een cirkel van ongeveer 30 cm doorsnee.
  • Leg de korst op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de perzikvulling in het midden.
  • Vouw de randen van de korst over de vulling.
  • Bestrijk de randen met het losgeklopte eigeel en strooi suiker erover.
  • Bak de galette 35-40 minuten tot de korst goudbruin is en de vulling borrelt.
  • Laat de galette afkoelen en bestrooi met poedersuiker vóór het serveren.

Notities

Je kunt nectarines of abrikozen gebruiken als er geen perziken beschikbaar zijn. Voeg aan de korst een beetje azijn toe aan het water voor een knapperiger resultaat. Bewaar de galette op kamertemperatuur in een afgesloten doos, hij blijft 1-2 dagen vers. Voor langere opslag, invriezen. Serveer met een bolletje vanille-ijs voor een extra feestelijk effect.

Nutrition

Calories: 220kcal | Carbohydrates: 32g | Protein: 3g | Fat: 10g | Saturated Fat: 6g | Polyunsaturated Fat: 0.5g | Monounsaturated Fat: 3.5g | Cholesterol: 40mg | Sodium: 150mg | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Sugar: 10g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 8mg | Calcium: 2mg | Iron: 5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!