Ga terug
+ servings
Perfecte Guacamole Chips

Perfecte Guacamole Chips

Ontdek de Perfecte Guacamole Chips met zelfgemaakte maïschips. Snel, gezond en superlekker voor elk feestje of een relaxed avondje thuis. Probeer het nu!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 210kcal
Cost: $10

Equipment

  • Een scherp mes
  • Een snijplank
  • Een kom
  • Een vork
  • Een bakplaat met bakpapier
  • Een kwastje om olie te bestrijken

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado's Avocado’s
  • 0.5 stuks Rode ui (fijngehakt)
  • 1 tomaat Tomaat in kleine blokjes
  • 1 bosje Koriander (gehakt)
  • 1 stuk Limoensap
  • 1 stuk Jalapeño-peper (optioneel)
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 pakket Maïstortilla’s (voor de chips)
  • 1 el Olijfolie (voor de chips)
  • 1 snufje Zout (voor de chips)

Instructies

  • Halveer de avocado’s, haal de pit eruit en schraap het vruchtvlees eruit met een lepel.
  • Prak het vruchtvlees in een kom tot een gladde, romige massa.
  • Voeg de fijngehakte rode ui, blokjes tomaat en gehakte koriander toe.
  • Pers het sap van de limoen boven de kom uit en roer alles goed door elkaar.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe en meng de fijngehakte jalapeño erdoor als je pittigheid wilt.
  • Verwarm de oven voor op 180°C (350°F).
  • Snijd de maïstortilla’s in driehoekige stukken.
  • Bestrijk de tortilla stukken licht met olijfolie en strooi er zout over.
  • Leg de tortilla stukjes op een bakplaat met bakpapier en zorg dat ze niet op elkaar liggen.
  • Bak de chips ongeveer 10 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Laat de chips afkoelen voordat je ze serveert.

Notities

Zorg ervoor dat je rijpe avocado’s kiest door zachtjes in te knijpen; ze moeten een beetje meegeven.
Probeer plastiekfolie direct op het oppervlak van de guacamole te drukken om oxidatie te voorkomen.
De chips kunnen een dag van tevoren gebakken worden en in een afgesloten zak bewaard worden om knapperig te blijven.
Voor een extra smaakdimensie, strooi wat paprikapoeder over de chips voordat je ze bakt.
Geniet van het samen zijn met vrienden terwijl je deze heerlijke snack deelt!

Nutrition

Calories: 210kcal | Carbohydrates: 21g | Protein: 3g | Fat: 15g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 10g | Sodium: 300mg | Potassium: 350mg | Fiber: 5g | Sugar: 1g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 2mg | Iron: 4mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!