Ga terug
+ servings
Perfecte Grillsteak Bereiden

Perfecte Grillsteak Bereiden

Ontdek het ultieme recept voor Perfecte Grillsteak Bereiden en maak elke BBQ onvergetelijk. Simpel, sappig en vol smaak!
Voorbereidingstijd: 1 uur
Bereidingstijd: 15 minuten
Rusttijd: 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 25 minuten
Servings: 2 personen
Calories: 350kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grill of grillpan
  • Vleesthermometer
  • Snijplank
  • Keukenpapier
  • Aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 350 g Dikke biefstuk (bijvoorbeeld entrecôte, ribeye of filet mignon)
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Sojasaus
  • 2 tenen Knoflook (geplet)
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Fleur de sel voor afwerking
  • Frisse kruiden (zoals bieslook, tijm of peterselie, fijngehakt) voor garnering

Instructies

  • Breng de steak op kamertemperatuur door deze 30 tot 60 minuten voor het grillen uit de koelkast te halen.
  • Maak een snelle marinade door olijfolie, sojasaus en geplette knoflook te mengen in een platte schaal.
  • Leg de steak in de marinade en wrijf deze goed in; laat minstens 30 minuten marineren.
  • Dep de steak droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met versgemalen zwarte peper.
  • Verhit de grill of grillpan tot gloeiend heet; test met een druppel water.
  • Plaats de steak op de grill en laat 1 tot 2 minuten per kant zonder te bewegen voor mooie grillstrepen.
  • Verlaag het vuur en gaars de steak verder tot de gewenste temperatuur (ongeveer 3 tot 5 minuten per kant voor rosé).
  • Haal de steak van de grill, dek losjes af met aluminiumfolie en laat 5 tot 10 minuten rusten.
  • Snijd de steak tegen de draad in dunne plakken en bestrooi met fleur de sel en verse kruiden.

Notities

Voor een extra laagje smaak, voeg een klontje boter met tijm en knoflook toe op de steak zodra hij van de grill komt. Restjes kunnen in de koelkast tot 2 dagen bewaard worden of tot 3 maanden worden ingevroren. Snijd de steak altijd tegen de draad in voor een malser resultaat. Serveer met een frisse salade of gegrilde groenten voor een gebalanceerde maaltijd.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 30g | Fat: 24g | Saturated Fat: 9g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 12g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 400mg | Potassium: 500mg | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 2mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!