350gDikke biefstuk (bijvoorbeeld entrecôte, ribeye of filet mignon)
2elOlijfolie
1elSojasaus
2tenenKnoflook (geplet)
Versgemalen zwarte pepernaar smaak
Fleur de sel voor afwerking
Frisse kruiden (zoals bieslook, tijm of peterselie, fijngehakt) voor garnering
Instructies
Breng de steak op kamertemperatuur door deze 30 tot 60 minuten voor het grillen uit de koelkast te halen.
Maak een snelle marinade door olijfolie, sojasaus en geplette knoflook te mengen in een platte schaal.
Leg de steak in de marinade en wrijf deze goed in; laat minstens 30 minuten marineren.
Dep de steak droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met versgemalen zwarte peper.
Verhit de grill of grillpan tot gloeiend heet; test met een druppel water.
Plaats de steak op de grill en laat 1 tot 2 minuten per kant zonder te bewegen voor mooie grillstrepen.
Verlaag het vuur en gaars de steak verder tot de gewenste temperatuur (ongeveer 3 tot 5 minuten per kant voor rosé).
Haal de steak van de grill, dek losjes af met aluminiumfolie en laat 5 tot 10 minuten rusten.
Snijd de steak tegen de draad in dunne plakken en bestrooi met fleur de sel en verse kruiden.
Notities
Voor een extra laagje smaak, voeg een klontje boter met tijm en knoflook toe op de steak zodra hij van de grill komt. Restjes kunnen in de koelkast tot 2 dagen bewaard worden of tot 3 maanden worden ingevroren. Snijd de steak altijd tegen de draad in voor een malser resultaat. Serveer met een frisse salade of gegrilde groenten voor een gebalanceerde maaltijd.