Geniet van onze Perfecte Erwtenroomsoep met een frisse twist. Lekker licht en snel gemaakt voor een zomerse lunch of dinerparty. Proef het verschil vandaag.
80gChorizo végétal in blokjesgeroosterd tot crumble
1snufjeZout
1snufjePeper
Instructies
Begin met het koken van de eieren: kook ze 13 minuten in water van 63°C of 6 minuten in kokend water voor een mollet-ei.
Blancheer de petits pois kort in kokend water en mix ze met de room en muntblaadjes; voeg zout en peper naar smaak toe.
Rooster de blokjes chorizo végétal in een droge pan tot ze knapperig zijn.
Serveer de koude erwtenroomsoep in een kommetje, leg het ei erop en strooi de knapperige crumble erover.
Notities
Voeg een klein scheutje citroensap toe aan de soep voor een frisse noot. Bewaar restjes in de koelkast; de soep blijft maximaal 2 dagen goed. Maak de crumble vlak voor het serveren om de knapperigheid te behouden.