Geniet van een heerlijke Penne met Pesto combinatie met kip en spinazie. Snel klaar in 30 minuten en perfect voor een gezellige maaltijd. Probeer het vandaag!
Vul een grote pan met water en breng het aan de kook. Voeg een flinke snuf zout toe en laat de penne gaar worden volgens de instructies op de verpakking.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets gaar. Kruid ze met zout en peper en snijd ze daarna in reepjes.
Verwarm wat olijfolie in een grote pan en voeg de kipreepjes toe. Bak ze kort om op te warmen. Voeg de spinazie toe en roer tot deze begint te verschrompelen.
Giet de pesto en optioneel de crème fraîche erbij en meng alles goed door elkaar. Voeg de afgegoten penne toe en roer alles door elkaar, voeg eventueel wat kookvocht toe om de saus soepeler te maken.
Notities
Gebruik altijd verse ingrediënten voor de pesto voor de beste smaak. Je kunt de kip vervangen door gerookte kip of tofu voor een vegetarische optie. Restjes kunnen in de koelkast worden bewaard tot 3 dagen en kunnen het beste worden opgewarmd met wat extra water om de saus losser te maken.