Ga terug
+ servings
Penne met kip, broccoli en pestosaus

Penne met kip, broccoli en pestosaus

Ontdek de heerlijke combinatie van Penne met kip, broccoli en pestosaus. Een simpel maar romig gerecht dat binnen 30 minuten op tafel staat. Perfect voor drukke weekdagen!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grote pan voor de pasta
  • Koekenpan voor de kip en broccoli
  • Scherp mes en snijplank
  • Vergiet om de pasta af te gieten
  • Olijfolie

Ingrediënten

  • 300 g Penne
  • 200 g Kipfilet (in blokjes gesneden)
  • 1 grote Broccoli (in kleine roosjes)
  • 3 el Pestosaus
  • 1 teentje Knoflook (fijngehakt)
  • 50 g Geraspte Parmezaanse kaas
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper

Instructies

  • Kook de penne volgens de instructies op de verpakking en laat deze iets ondergaar.
  • Bak de kipblokjes in een scheutje olijfolie en voeg knoflook toe zodra de kip begint te kleuren.
  • Rooster de broccoliroosjes in dezelfde pan kort en fel voor een nootachtige smaak.
  • Voeg olijfolie en pestosaus toe aan de pan, meng de afgegoten penne erdoor en voeg eventueel kookwater toe.
  • Doe de kip en broccoli terug in de pan en verwarm alles door, breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg op het laatst de Parmezaanse kaas toe voor een romige smaak.

Notities

Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast tot drie dagen. Verwarm in een pan met een scheutje water of melk om de saus romig te houden. Varieer met andere groenten of pasta naar keuze voor een leuke twist. Probeer ook eens extra ingrediënten zoals pijnboompitten voor een crunchy topping!

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 60g | Protein: 30g | Fat: 15g | Saturated Fat: 4g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 3g | Cholesterol: 75mg | Sodium: 500mg | Potassium: 600mg | Fiber: 5g | Sugar: 2g | Vitamin A: 20IU | Vitamin C: 80mg | Calcium: 15mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!