Ga terug
+ servings
Paupiettes met Champignons

Paupiettes met Champignons

Ontdek waarom je Paupiettes met Champignons moet proberen. Een heerlijk en eenvoudig gerecht vol rijke smaken en zachte textuur perfect voor elke gelegenheid.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Cost: $20

Equipment

  • Grote braadpan of stoofpot
  • Schaar of mes voor het schoonmaken van champignons
  • Houten lepel of spatel
  • Meetbekers voor vloeistoffen
  • Grillpaneel

Ingrediënten

  • 4 stuks Paupiettes van kalfsvlees
  • 300 tot 500 g Champignons (boschampignons of Paris-champignons)
  • 4 stuks Sjalotten
  • 4 teentjes Knoflook
  • 20 g Boter
  • 2 eetlepels Olie
  • 20 cl Dikke crème fraîche
  • 1/2 glas Droge witte wijn (optioneel)
  • 2 theelepels Vleesbouillon of 200 ml water met bouillonpoeder
  • naar smaak g Zout en peper uit de molen
  • naar smaak g Vers gehakte peterselie of cerfeuil

Instructies

  • Begin met het schoonmaken en fijn snijden van de champignons. Snijd de sjalotten en knoflook in kleine stukjes.
  • Verwarm de boter en olie in een grote braadpan of stoofpot.
  • Bak de paupiettes aan alle kanten goudbruin, ongeveer 7 tot 8 minuten, en haal ze uit de pan.
  • Bak de sjalotten en knoflook in dezelfde pan gedurende 2 minuten.
  • Voeg de champignons toe en bak ze tot ze hun vocht afgeven en beginnen te kleuren.
  • Leg de paupiettes terug in de pan. Voeg de witte wijn toe en laat deze inkoken.
  • Voeg de vleesbouillon toe en laat het geheel 20 tot 30 minuten sudderen op laag vuur, draai halverwege om.
  • Voeg de crème fraîche toe en meng voorzichtig. Proef en pas het zout en peper aan.
  • Garneer met vers gehakte peterselie of cerfeuil voor het serveren.

Notities

Dit gerecht kan goed worden aangepast. Probeer verschillende soorten champignons voor een unieke smaak.
Restjes kunnen tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard. Verwarm ze langzaam op laag vuur.
Voor een romigere saus, voeg een snufje mosterd of geraspte kaas toe aan de crème fraîche voor serveren.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 25g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 10g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 300mg | Potassium: 500mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 50mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!