Ontdek waarom je Paupiettes met Champignons moet proberen. Een heerlijk en eenvoudig gerecht vol rijke smaken en zachte textuur perfect voor elke gelegenheid.
Schaar of mes voor het schoonmaken van champignons
Houten lepel of spatel
Meetbekers voor vloeistoffen
Grillpaneel
Ingrediënten
4stuksPaupiettes van kalfsvlees
300 tot 500gChampignons (boschampignons of Paris-champignons)
4stuksSjalotten
4teentjesKnoflook
20gBoter
2eetlepelsOlie
20clDikke crème fraîche
1/2glasDroge witte wijn (optioneel)
2theelepelsVleesbouillon of 200 ml water met bouillonpoeder
naar smaakgZout en peper uit de molen
naar smaakgVers gehakte peterselie of cerfeuil
Instructies
Begin met het schoonmaken en fijn snijden van de champignons. Snijd de sjalotten en knoflook in kleine stukjes.
Verwarm de boter en olie in een grote braadpan of stoofpot.
Bak de paupiettes aan alle kanten goudbruin, ongeveer 7 tot 8 minuten, en haal ze uit de pan.
Bak de sjalotten en knoflook in dezelfde pan gedurende 2 minuten.
Voeg de champignons toe en bak ze tot ze hun vocht afgeven en beginnen te kleuren.
Leg de paupiettes terug in de pan. Voeg de witte wijn toe en laat deze inkoken.
Voeg de vleesbouillon toe en laat het geheel 20 tot 30 minuten sudderen op laag vuur, draai halverwege om.
Voeg de crème fraîche toe en meng voorzichtig. Proef en pas het zout en peper aan.
Garneer met vers gehakte peterselie of cerfeuil voor het serveren.
Notities
Dit gerecht kan goed worden aangepast. Probeer verschillende soorten champignons voor een unieke smaak.Restjes kunnen tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard. Verwarm ze langzaam op laag vuur.Voor een romigere saus, voeg een snufje mosterd of geraspte kaas toe aan de crème fraîche voor serveren.