Ga terug
–+ servings
Pastasalade met pesto, zongedroogde tomaat en pijnboompitten

Pastasalade met pesto, zongedroogde tomaat en pijnboompitten

Ontdek de heerlijke Pastasalade met pesto, zongedroogde tomaat en pijnboompitten. Simpel, snel en vol smaak. Ideaal voor elke maaltijd of feestje. Probeer het vandaag!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote pan
  • Grote kom
  • Spatel of houten lepel
  • Koekenpan voor het roosteren van pijnboompitten
  • Kookpan

Ingrediënten

  • 300 g Pasta (penne of farfalle)
  • 4 eetlepels Pesto (zelfgemaakt of uit de winkel)
  • 100 g Zongedroogde tomaten in olie, gesneden
  • 50 g Pijnboompitten, licht geroosterd
  • 1 handvol Rucola (optioneel) voor garnering
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • optioneel naar smaak Geraspte Parmezaanse kaas voor garnering

Instructies

  • Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking en spoel kort af onder koud water.
  • Meng de gekookte pasta met de pesto in een grote kom.
  • Voeg de zongedroogde tomaten toe en roer alles goed door elkaar.
  • Bestrooi de salade met de geroosterde pijnboompitten en eventueel rucola.
  • Voeg peper en optioneel geraspte Parmezaanse kaas toe voor de afwerking.

Notities

Deze salade is perfect voor warme zomerdagen of als gerecht voor een feestje. Bewaar restjes in een luchtdichte container, maar voeg de rucola pas toe vlak voor het serveren. Wil je de salade gezonder maken? Overweeg om vollegranenpasta te gebruiken of voeg extra groenten toe!

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 60g | Protein: 12g | Fat: 18g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 5mg | Sodium: 280mg | Potassium: 300mg | Fiber: 5g | Sugar: 2g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 8mg | Iron: 12mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!