Ga terug
+ servings
recept pasta vegetarisch

Pasta vegetarisch

Ontdek een heerlijk recept pasta vegetarisch dat eenvoudig en gezond is. Tijdens het koken combineer je verse groenten met Italiaanse kruiden voor een smaakvolle maaltijd die binnen 30 minuten klaar is. Perfect voor drukke dagen en geschikt voor veganisten.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal

Equipment

  • Panne
  • Pannenset
  • Houten lepel
  • Schaar

Ingrediënten

  • 250 g Pasta (bijvoorbeeld penne of spaghetti)
  • 1 stuks Courgette
  • 1 stuks Rode paprika
  • 200 g Champignons
  • 100 g Spinazie
  • 2 el Olijfolie
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd de courgette, paprika en champignons in kleine stukjes.
  • Verwarm de olijfolie in een pan en bak de knoflook kort aan. Voeg de groenten toe en roerbak tot ze gaar maar knapperig zijn.
  • Voeg de spinazie toe en meng met de gebakken groenten. Meng de gekookte pasta erdoor en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.

Notities

Dit recept pasta vegetarisch is perfect voor wie een snelle, gezonde maaltijd wil bereiden die vol van smaak is. Een echte aanrader voor vegetariërs en een heerlijk alternatief voor vleesgerechten.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 55g | Protein: 12g | Fat: 10g | Saturated Fat: 1.5g | Sodium: 300mg | Potassium: 800mg | Fiber: 7g | Sugar: 5g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 50mg | Calcium: 50mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!