Vul een grote pan met water, breng het aan de kook en kook de pasta met een snufje zout volgens de instructies op de verpakking.
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur, voeg olijfolie toe en bak de zalmfilet 4-5 minuten aan beide kanten goudbruin. Trek de zalm uit elkaar in kleine stukjes.
In dezelfde pan, bak de fijngehakte knoflook kort aan, voeg de room en citroensap/-rasp toe en laat het op laag vuur indikken. Voeg zout, peper en eventueel pasta-kookwater toe.
Meng de gekookte pasta en zalmstukjes door de saus en blijf op laag vuur verwarmen. Bestrooi met Parmezaanse kaas en garneer met basilicumblaadjes.
Notities
Probeer een snufje nootmuskaat toe te voegen aan de saus voor extra smaak. Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast tot 2 dagen. Voor langere opslag kan het tot 3 maanden worden ingevroren. Experimenteer met kruiden zoals dille of peterselie voor een extra dimensie in smaak.