Ontdek waarom je deze pasta recepten met zalm moet proberen. Snel, elegant en vol smaak. Perfect voor elke gelegenheid. Proef de combinatie van verse zalm en romige saus vandaag.
200mlRoom (of plantaardige room)voor een lichtere versie
2tenenKnoflook (fijngehakt)
50gBoter
1elVerse dille (gehakt)ongeveer
1snufjeZout
1snufjePeper
Instructies
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en voeg een snufje zout en een scheutje olijfolie toe.
Snijd de zalm in kleine stukjes en bak deze in een pan met boter tot ze mooi kleuren, voeg daarna de knoflook toe en bak nog een minuutje.
Voeg de room toe aan de pan met zalm en knoflook, roer goed en laat de saus op laag vuur pruttelen. Voeg verse dille toe en breng op smaak met zout en peper.
Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus. Meng goed door elkaar zodat elke sliert pasta bedekt is met de saus.
Notities
Rooster de verse dille even in een droge pan voordat je hem toevoegt om de smaak te versterken. Voor variaties kun je kabeljauw of forel gebruiken als alternatief voor zalm. Indien er restjes zijn, bewaar ze in een luchtdichte container maximaal twee dagen in de koelkast. Verwarm voorzichtig op laag vuur en voeg een scheutje melk toe als de saus te dik wordt. Dit gerecht is perfect te combineren met geraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak.