Ga terug
+ servings
pasta recepten met zalm

Pasta recepten met zalm

Ontdek waarom je deze pasta recepten met zalm moet proberen. Snel, elegant en vol smaak. Perfect voor elke gelegenheid. Proef de combinatie van verse zalm en romige saus vandaag.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 480kcal
Cost: $15

Equipment

  • Koekenpan
  • Grote pan voor pasta
  • Scherp mes
  • Spatel of houten lepel
  • Kookwekker

Ingrediënten

  • 400 g Verse tagliatelle (of andere lange pasta)
  • 200 g Verse zalmfilet (of gerookte zalm)
  • 200 ml Room (of plantaardige room) voor een lichtere versie
  • 2 tenen Knoflook (fijngehakt)
  • 50 g Boter
  • 1 el Verse dille (gehakt) ongeveer
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en voeg een snufje zout en een scheutje olijfolie toe.
  • Snijd de zalm in kleine stukjes en bak deze in een pan met boter tot ze mooi kleuren, voeg daarna de knoflook toe en bak nog een minuutje.
  • Voeg de room toe aan de pan met zalm en knoflook, roer goed en laat de saus op laag vuur pruttelen. Voeg verse dille toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus. Meng goed door elkaar zodat elke sliert pasta bedekt is met de saus.

Notities

Rooster de verse dille even in een droge pan voordat je hem toevoegt om de smaak te versterken. Voor variaties kun je kabeljauw of forel gebruiken als alternatief voor zalm. Indien er restjes zijn, bewaar ze in een luchtdichte container maximaal twee dagen in de koelkast. Verwarm voorzichtig op laag vuur en voeg een scheutje melk toe als de saus te dik wordt. Dit gerecht is perfect te combineren met geraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak.

Nutrition

Calories: 480kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 30g | Fat: 20g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 600mg | Potassium: 600mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 15IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 10mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!